Under søndagens rekordinnsamling til hiv- og aidsrammede barn satt de ringside og fulgte forberedelser og gjennomføring.- Nå drar de hjem for å fortelle. Flere av dem vil forsøke å få til noe lignende. Men, dessverre for dem, det tror jeg ikke de får til. Til det er NRK for profesjonelle i gjennomføringen av et så imponerende opplegg, og det norske folks givervilje altfor stor og innarbeidet, sier en overveldet generalsekretær i UNICEF Norge, Kjersti Fløgstad, til NTB.Dagen etter dagen hadde hun knapt summet seg etter det foreløpige resultatet på over 210 millioner innsamlede kroner til klodens mest utsatte, hiv- og aidsrammede barn i verdens fattige land.- Ingen tvil, resultatet viser til fulle at TV-aksjonen med rette kan kalles «Empatiens nasjonaldag», sier Fløgstad, og bringer dermed videre barnepsykolog Magne Raundalens karakteristikk av den årlige norske dugnadsinnsatsen.Også UNICEF-representanter fra våre naboland var invitert og dro overveldet hjem for å fortelle, ifølge generalsekretæren. (©NTB)