Ingen debutanter i spørretimen

Ingen av de nye regjeringsmedlemmene slapp til i Stortingets spørretime onsdag. Endringer førte til at både barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen (Ap) og kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) måtte vente med sin debut.

Politikk
I det opprinnelige programmet var Ramin-Osmundsen og Solhjell ført opp med ett spørsmål hver. Erik Solheim (SV) fikk imidlertid debutere som miljøstatsråd.Spørsmålet til Solhjell ble i utgangspunktet overført til forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland (SV), men fordi hun var bortreist ble spørsmålet til slutt besvart av finansminister Kristin Halvorsen (SV).Spørsmålet til Ramin-Osmundsen ble overført til kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) som rette vedkommende.Ellers ble det en amputert spørretime. Ni av de 22 spørsmålene ble utsatt fordi samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) hadde sykdomsforfall. (©NTB)