De to ble mandag valgt inn i sentralkomiteens arbeidsutvalg, der den virkelige makten i Kina er samlet. I tillegg til valg av sentralkomiteens arbeidsutvalg, var det mandag også valg av medlemmer til resten av sentralkomiteen. Dessuten ble både president Hu Jianto og statsminister Wen Jiabao gjenvalgt for en ny femårsperiode.Etter en nøye kontrollert avstemming under Folkekongressen i Folkets store hall i Beijing mandag, reiste de ni nyvalgte medlemmene av sentralkomiteens arbeidsutvalg seg og gikk ned til podiet under stående applaus fra resten av kongressdelegatene.Xi ankom podiet med Li like bak, men det var ingen tydelig indikasjon på hvilke poster som venter dem. Blant de øvrige nye ansiktene i arbeidsutvalget var også He Guoqiang, som skal overta kontrollen over partiorganisasjonen og få ansvar for bekjempelse av korrupsjon. Ny i utvalget er også Zhou Yongkang. Han har bakgrunn fra politiet, og det gjør at han trolig blir landets nye sikkerhetssjef.