- Vi har vurdert situasjonen der som rimelig bra, men det finnes jo ingen strenge restriksjoner på ferdsel. Om en gærning skulle finne på å tømme dotanken sin ved Hammeren, er det i drikkevannet med en gang, sier Berg til Aftenposten.Berg viser til at det er mange kilder i området som kan føre smitte ut i Maridalsvannet.- Det er bebyggelse der, i tillegg til friluftsaktiviteter, landbruk og biltrafikk. Det er ikke rart om man finner noe giardia i vannet, parasittene finnes blant annet i elg, bever og rev, som vi vet det er en del av i Maridalen, sier han.85 prosent av byens befolkning får drikkevann fra Oset renseanlegg. Anlegget ble bygget i 1971, og renser vann ved hjelp av klor og filtrering. I dag regnes ikke dette som tilstrekkelige rensemetoder.- Fram til nye Oset renseanlegg åpner, vil det fortsatt være en risiko at folk får parasitter i drikkevannet. Det nye renseanlegget vil gradvis rense vann for flere deler av Oslo, fram til det er i full drift 16. mai neste år. Etter den tid vil drikkevannet i Oslo være av topp kvalitet, sier Berg.Det nye anlegget skal bestå av to hygieniske barrierer. Først skal vannet renses i en kombinasjon av kjemisk felling og filtrering, og deretter med ultrafiolette stråler. Derfor trenger man ikke lenger tilsette klor. (©NTB)