Hovedoppgavene for Norges nye ambassade i Algerie blir å være døråpner og tilrettelegger for norsk næringsliv, og å knytte politiske kontakter.Utenriksdepartementet utredet allerede i 1979 mulighetene for å opprette norsk ambassade i Alger. Mandag åpner endelig ambassaden. Ambassadør blir Per Kristian Pedersen, som nylig avviklet Norges ambassade i Tunisia.Støre foretar den høytidelige åpningen mandag. StatoilHydro-sjef Helge Lund skal være til stede.- Norge har nå stadig flere berøringsflater med Algerie. Særlig på grunn av norske energiselskapers engasjementer i landet, sier Støre til Aftenposten.Han understreker at ambassaden selvsagt ikke blir opprettet bare av hensyn til StatoilHydro og andre norske selskaper som vil ha sin bit av olje- og gassressursene i Algerie.- Algerie er en sentral aktør i Afrika og i nordafrikansk sammenheng spesielt. En nærmere kontakt med landet er viktig for norsk utenrikspolitikk i Afrika. Også for vår Midtøsten-politikk er det viktig med god kontakt med myndighetene i Alger, sier Støre. (©NTB)