Bryan Sanderson, som tidligere har vært sjef for banken Standard Chartered PLC, tar over etter Ridley.Northern Rock-kunder stormet til banken for å ta ut sparepengene sine, da det i september ble kjent at den måtte ha krisehjelp fra den britiske sentralbanken Bank of England. Ridley skal ha tilbudt seg å gå allerede da, men styret ba ham vente.Fredag kom så meldingen om at han trekker seg. Tidligere i uken opplyste talsmenn for Northern Rock at selskapets kriselån fra Bank of England er kommet opp i rundt 13 milliarder pund eller vel 143 milliarder kroner.Ifølge Financial Times har banken senere bedt om og fått innvilget nye 3 milliarder pund, slik at Bank of England nå har lånt Northern Rock 16 milliarder pund eller 176 milliarder kroner. - Bankens finansieringsproblemer er fortsatt akutte, sier en kommentator.Financial Times skrev fredag at det britiske finansdepartementet vil la Northern Rock-kunder som tok ut penger fra banken sette dem inn igjen uten at det får skattemessige følger. Tilbakebetalingen av lån fra bankens kunder skal holde seg solid. (©NTB)