Dette var en nedgang på 53 cent fra dagen før. I New York ble lettolje av tilsvarende kvalitet solgt for 85,29 dollar per fat, ned 73 cent, etter at det ble kjent at Organisasjonen av oljeeksporterende land (OPEC) har økt sin produksjon med 500.000 fat per dag i oktober.Ved månedsskiftet trer en OPEC-avtale om en daglig produksjonsøkning på en halv million fat i kraft.- Dagens viktigste nyhet var at OPEC allerede har begynt å pumpe mer, i god tid før 1. november, sa New York-analytikeren Tom Bentz til nyhetsbyrået Reuters.Mens oljeprisen falt, steg aksjekursene på europeiske markeder tirsdag. I London var FTSE 100-indeksen opp 0,9 prosent til 6.514,00, i Paris var CAC 40 opp med 0,8 prosent til 5.705,05 og i Frankfurt la DAX-indeksen på seg med 0,6 prosent til 7.842,79.Årsaken til oppgangen var en serie positive regnskapstall fra store bedrifter, sa meklere. Blant tirsdagens børsvinnere var den svenske produsenten av industriutstyr Alfa Laval, som kunne notere en kursoppgang på over 15 prosent etter å la lagt fram knallsterke kvartalstall. (©NTB)