Politiets sikkerhetstjeneste (PST) foretar løpende trusselvurderinger rundt regjeringens medlemmer. Det vil nå bli laget en vurdering av potensielle trusler mot Ramin-Osmundsen, skriver Dagbladet.Ifølge avisens kilder skjer det fordi Ramin-Osmundsen er den første statsråden med innvandrerbakgrunn, og fordi hun jobber med et kontroversielt felt. Mulige trusler kan komme fra for eksempel psykisk syke asylsøkere eller folk med ytterliggående rasistiske holdninger.Den 44 år gamle statsråden vil selv ikke kommentere sikkerheten.- Som statsråd skal jeg aldri uttale meg om egen sikkerhet. Det overlater vi til politiet, sier Ramin-Osmundsen.Hun innser at hun kan være kontroversiell blant enkelte, men hun ser fram til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver.- Jeg er den første statsråden med innvandrerbakgrunn, og innser at det er en utsatt posisjon. Men jeg er så heldig at jeg har vært ute en vinternatt før. Derfor tror jeg dette skal bli både krevende og spennende. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier hun.Ramin-Osmundsen kommenterer kritikken fra Fremskrittspartiet slik:- Jeg lurer på om Frp hadde gjort det samme om jeg hadde hatt dansk bakgrunn. Jeg registrerer at de bruker min bakgrunn politisk, men jeg vil bare understreke at min lojalitet er det ingenting i veien med. Jeg er norsk statsborger, sier hun. (©NTB)