Det amerikanske tidsskriftet har for første gang valgt å fokusere utelukkende på miljøet i sin årlige kåring av helter i verden, mennesker som ifølge Time utgjør en forskjell. I fjor havnet FNs daværende nødhjelpskoordinator Jan Egeland på Time's liste over 100 framtredende mennesker som «former vår verden», og i år er det Bellona-leder Frederic Hauges tur.Time har på årets liste nøyd seg med å plukke ut 43 ledende personligheter i miljøkampen, og har delt dem inn i kategorien ledere og visjonære, næringslivstopper, forskere og oppfinnere og aktivister. Hauge er å finne blant de ni som har fått plass på aktivist-lista, sammen med blant andre fredsprisvinner Wangari Maathai fra Kenya.Blant de 43 miljøheltene er også kjente navn som Al Gore, Mikhail Gorbatsjov, Robert Redford, Angela Merkel, prins Charles og David Attenborough, og næringslivstopper som Virgin-sjef Richard Branson og General-Electric-sjef Jeffrey Immelt.