Samtidig kunngjorde den kurdiske opprørsorganisasjonen PKK en våpenhvile på betingelse av at Tyrkia avstår fra planene om å invadere Irak og stanser angrepene på den separatistgruppa.Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan har truet med med å intervenere i Nord-Irak om ikke den irakiske regjeringen selv slår ned på PKK og utleverer PKK-ledere som Tyrkia mener organiserer angrepene inn på tyrkisk territorium.Tyrkia har den siste tiden bygget opp sine styrker langs grensa til Irak som forberedelse på en eventuell aksjon mot basene til PKK på irakisk jord. Erdogan er under sterkt press hjemme for å gripe inn med makt mot de kurdiske separatistene.DiplomatiMen mandag lovte Tyrkia å benytte alle diplomatiske midler for å løse krisen før det blir snakk om å gå inn i Irak for å jakte på PKK-styrkene.Tyrkias utenriksminister Ali Babacan reiser tirsdag til Bagdad for drøfte situasjonen med irakiske myndigheter.PKK opplyste at de har tatt åtte tyrkiske soldater til fange etter overfallet på en tyrkisk patrulje nær landsbyen Daglica ved den irakiske grensa søndag som kostet tolv soldater livet.PKK forsøkte å berolige de savnede soldatenes pårørende. - Ikke vær redd for disse guttene, vi har ikke skadet dem og kommer ikke til å gjøre det, sa PKK-kommandanten Bahoz Erdal ifølge det tyrkiske nyhetsbyrået Firat.