Dagen før hadde den amerikanske presidenten uttalt at verdens statsledere bør gjøre en stor innsats for å hindre at Iran får atomvåpen, «hvis dere er interessert i å avverge tredje verdenskrig».Talsmann for Det hvite hus Dana Perino sier formuleringen var ment som et retorisk poeng.- Presidenten la ingen krigsplaner, og han kom ikke med noen erklæringer, understreker Perino.Hvis Iran får atomvåpen, så vil det føre til en farlig situasjon. Denne situasjonen kan potensielt lede til et scenario hvor tredje verdenskrig blir utløst, ifølge talsmannen.Den iranske regjeringen er lite fornøyd med George W. Bushs advarsler om en mulig storkrig hvis Iran får atomvåpen.- Denne formuleringen til den amerikanske presidenten vil til slutt føre til internasjonal usikkerhet. Denne typen politikk vil sette internasjonal fred og sikkerhet i fare, sier Mohammad Ali Husseini, talsmann for det iranske utenriksdepartementet.Hosseini mener også at utspillet er et forsøk på å hindre for mye oppmerksomhet rundt USAs krigføring i Irak og Afghanistan. (©NTB)