I boken «Prosessen» skriver Valla at statsministeren i en samtale med henne under Yssen-saken påpekte at hun hadde ytt motstand i minst tre konkrete saker, noe som hadde hindret ham i å gjennomføre det han og regjeringen mente var riktig. Det var sykelønnssaken, saken om regjeringens firmabiler og utnevnelsen av Johan Fredrik Odfjell som ny styreleder i Statoil.Stoltenberg sa til Valla at han var opptatt av at det skulle være balanse i forholdet mellom ham og Valla og mellom Ap og LO.«Du, Gerd-Liv, må også tåle et nederlag. Vi trenger i det hele tatt en bedre balanse i forholdet mellom deg og meg. En bedre balanse mellom Regjeringskvartalet og Folkets Hus», sa Stoltenberg.Kvelden før hadde han ifølge Valla skreket til henne på telefonen og sagt at hun hadde håndtert en personalsak helt elendig. (©NTB)