I en dokumentar i TV 2 hevder hun at forfatteren og tidligere justisminister Anne Holt og flere andre planla en prosess mot henne. Valla overtok som justisminister i Thorbjørn Jaglands regjering da Holt ble syk i 1997.I dokumentaren kaster Valla fram en konspirasjonsteori som knytter flere personer opp til en prosess som hadde som mål å få henne fjernet. Holt var ifølge Valla, en av dem.- Dette var planlagt lang tid i forveien. Det dreier seg om folk som er venner og som befinner seg på samme side i politikken, folk som i 1997 opptrådte anonymt, men 10 år etter kom de ut i offentligheten med det de hadde planlagt, sier Valla i programmet.
Reiss-AndersenPlanlagt løp
En knapp uke etter at Ingunn Yssen publiserte sitt oppsigelsesbrev i VG kom advokat og tidligere statssekretær Berit Reiss-Andersen på banen. Det ga Valla-saken en ny omdreining.Til TV 2 sa Reiss-Andersen den gang at hun hadde tenkt på det noen dager og så kommet til at hun burde bekrefte den fremstillingen ved å fortelle om egne erfaringer.I dokumentaren kommer det imidlertid fram at Reiss-Andersen hadde sagt seg villig til å fortelle om sine erfaringer med Vallas lederstil allerede en måned før Yssen leverte sin oppsigelse.Valla mener dette viser at det var et nøye planlagt løp mot henne.- At noen ønsket å gi meg riper i lakken er jeg ganske sikker på, sier den tidligere LO-lederen i programmet.Reiss-Andersen vil ikke kommentere Vallas utsagn, men Anne Holt sier til TV 2 at dersom Vallas uttalelser er representative for sannhetsinnholdet i boken, håper hun den er tydelig merket «roman». (©NTB)