Gerd-Liv Valla vil ifølge Dagbladet i løpet av mandag varsle rettslige skritt mot LO for å få innsyn i sakkyndigrapporten som felte henne.Hun vil opplyse dette på en pressekonferanse mandag i forbindelse med lanseringen av sin bok «Min historie», skriver Dagbladet.LO har nektet å gi ut psykiaterrapportene som lå til grunn for Fougner-utvalgets konklusjon om mobbing. Valla gjør det klart at hun ikke vil godta psykiaternes og granskingens dom over henne. Hun anklager psykiaterne for å misbruke sitt fag og la seg bruke i en prosess mot henne. Motsvaret hennes blir trolig søksmål mot LO.Valla karakteriserer Fougner-granskingen som en inkvisisjon, og på spørsmål om hun vil gå videre med saken, svarer Valla:- Jeg sier i hvert fall at når boka kommer ut tirsdag, så putter ikke jeg alt i en skuff og er ferdig.Vallas advokat Harald Stabell sier Valla mandag vil fortelle hva hun skal foreta seg overfor LO. Stabell mener Valla har en «prosedabel» sak. Han og flere andre jurister har tidligere kommet med kraftig kritikk av Fougner-granskingens metoder og manglende åpenhet.Ifølge Dagbladet blir framgangsmåten trolig at Valla tar ut forliksklage mot LO, og at det deretter blir forliksforhandlinger. Dersom ikke det fører fram, kan det ligge an til en rettstvist mellom Valla og LO. (©NTB)