Aktører på Oslo S må samordne beredskapen

Kaoset på Oslo S etter brannen onsdag oppsto delvis fordi det var så mange ulike aktører involvert, mener direktør Jon Lea i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

OSLO 20071128:Det var en svært kraftig brann i Hafslunds høyspentkabler under Oslo S natt til onsdag. Brannen førte også til store skader på andre typer kabler i samme område. Foto: Jernbaneverket / SCANPIX / HANDOUT Jernbaneverket
Politikk

- Oslo S er ett av landets viktigste og mest kompliserte knutepunkt. Det er stor gjennomstrømning der. Samtidig er det svært mange ulike aktører på et sted, både offentlige og private, men ingen overordnet stasjonsmester som har kontrollen når noe slikt rammer dem, sier Lea til NTB.Lea mener hendelsen illustrerer hvor viktig det er at de mange aktørene på Oslo S sammen kartlegger problemene sine, peker ut utfordringene og samarbeider om framtidig beredskap.Klemte kablerI forbindelse med store gravearbeider for å utbedre kollektivtransporten i Oslo, kom en entreprenør tirsdag kveld i skade for å klemme to høyspentledninger som forsyner Oslo S med strøm til det elektroniske togstyringssystemet og nødnettet. Senere på natten oppsto brannen i kabelgata under sentralstasjonen, og lammet ikke bare togtrafikken og internettforbindelsen til flere titall tusen personer over hele Sør-Norge men også strømmen til Oslo S. Kjørestrømmen til togene har ikke vært brutt.

Nyheter
Politikk