Finansministeren refser godtroende ordførere

Kommuner som investerer i kompliserte finansielle produkter, bør skaffe seg uavhengige rådgivere, mener finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen (SV).

Politikk

På SVs landsstyremøte lørdag tok partileder Kristin Halvorsen et kraftig oppgjør med de fire nordlandskommunenes bruk av rådgivere i Terra-saken:- Disse kommunene, og mange andre småkommuner, har hatt et forhold til banken sin som om det var bestemora deres. Men slik er det ikke. Bankene er ikke objektive rådgivere. Derfor er det veldig viktig at kommuner som vil investere i kompliserte finansielle produkter, skaffer seg egne objektive rådgivere. De eneste rådgiverne må ikke være dem som kommer til å tjene penger på at kommunene sier ja til å investere, sa Halvorsen.En endring i verdipapirhandelloven som gjelder fra 1. november i år, stiller nå helt andre krav til selgere av finansprodukter. Heretter må selgerne skaffe seg kunnskap om hva slags kunder de står overfor og innrette sin rådgivning etter det.- Jeg tror vi har fått et godt regelverk som vil gjøre folk bedre i stand til å verne seg mot en stadig mer aggressiv kapitalisme, sier Halvorsen til NTB.

Nyheter
Børs