Gravearbeid kan ha forårsaket brannen

Brannen i Jernbaneverkets tunnel kan ha blitt utløst etter at en gravemaskin klemte to høyspentledninger på Jernbanetorget, langt unna der røyken og flammene oppsto.

Politikk

I forbindelse med store gravearbeider for å utbedre kollektivtransporten i Oslo, kom en entreprenør tirsdag kveld i skade for å klemme to høyspentledninger som forsyner Oslo S med strøm. Senere på natten oppsto brannen i kabelgata under sentralstasjonen som lammet togtrafikken og internettforbindelsen til flere titall tusen personer over hele Sør-Norge.Under en pressekonferanse hos Jernbaneverket onsdag ettermiddag, sa jernbanedirektør Steinar Killi at brannen oppsto i høyspentkablene som Hafslund ASA har plassert i tunnelen. Det er imidlertid ikke Hafslund enig i.- Det er for tidlig å fastslå hva som er årsaken til brannen eller om den oppsto i strømkablene som Hafslund har strukket i tunnelen. En gransking av uhellet vil kunne avdekke hva som skjedde, sier informasjonssjef Morten Schau i Hafslund til NTB.

Nyheter
Politikk