Isfront mellom Venezuela og Colombia

Venezuelas president Hugo Chávez fryser forbindelsene til nabolandet Colombia etter at han fikk sparken som fredsmekler.

Politikk

- Jeg erklærer overfor verden at jeg legger relasjonene til Colombia i fryseboksen. Jeg har ikke tillit til noen i den colombianske regjeringen, sa Chávez i en kringkastet tale søndag.Colombias president Alvaro Uribe svarte søndag med å beskylde Chavez for å ønske en marxistisk regjering i Colombia og for å arbeide for venstreorienterte regimer rundt om i Latin-Amerika.- Dine ord og standpunkter tyder på at du ikke er interessert i fred i Colombia, men at Colombia blir offer for et terroristregjering bestående av FARC, sa Uribe etter Chávez' tale.LøgnChávez beskylder også president Uribe for løgn i forbindelse med Chávez' rolle som mekler mellom colombianske myndigheter og landets FARC-gerilja for å få løslatt gislene som holdes av geriljaen.- Uribe lyver, og han lyver på en skamløs måte, sa Chávez.Uribe gjorde slutt på Chávez' meklingsinnsats på direkten på TV onsdag, angivelig fordi Chávez brøt en avtale om ikke å ta direkte kontakt med Colombias generaler om gislene.- Vi trenger forhandlinger med terroristene, ikke folk som forsøker å gi legitimitet til terrorisme, sa Uribe søndag kveld.

Nyheter
Politikk