Avverget togkatastrofe i siste liten

NSB lot passasjerene gå ut i skinnegangen hvor et tog kom kjørende. Bare en årvåken lokfører hindret togkatastrofe.

Politikk

Ifølge en rapport fra Statens Havarikommisjon for transport, var det bare tilfeldigheter som gjorde at ikke flere personer som befant seg i skinnegangen på Dovrebanen, ble drept av toget, skriver Aftenposten.noNestenulykken skjedde 31. oktober i fjor. Togene hadde store problemer, blant annet med signalanlegget, etter et kraftig snøfall. Et nordgående tog ble stoppet på utsiden av Molykkja stasjon, og etter en stund ble det besluttet å sende passasjerene videre med buss. For å komme seg bort til bussene, måtte de reisende gå langs skinnegangen. Samtidig som passasjerene var i sporet, fikk toget til Trondheim klarsignal om å kjøre forbi stasjonen.I rapporten konkluderes det med at en tragisk togkatastrofe kun ble unngått fordi føreren av Trondheimstoget var oppmerksom og så personene i skinnegangen. Lokføreren klarte å stoppe toget 30 meter fra de reisende. (©NTB)

Nyheter
Politikk