Drosjejukset fortsatte etter avsløringer

Ferske tall viser at skattejukset i drosjenæringen fortsatte for fullt etter de første avsløringene.

Politikk

- Vi fryktet at andre så sitt snitt til å prøve seg når vi konsentrerte våre ressurser mot klientene til den dømte regnskapsføreren. Det har vist seg å stemme, sier direktør Jan-Egil Kristiansen i Oslo ligningskontor til Aftenposten.Nå er 15 drosjeeiere i hovedstaden avslørt for å ha kjørt svart for 133 millioner kroner fra 2003 til 2005.I den opprinnelige aksjonen mot taxinæringen ble 341 drosjeeiere i Oslo tatt for skattejuks for 419 millioner kroner for årene 2000-2002.Skattegranskerne mistenkte at den svarte kjøringen fortsatte. Derfor ble 10 av de 341 eierne som ble tatt for juks i første runde, kontrollert på nytt. I tillegg har iverksatte ligningskontoret bokettersyn hos 32 andre eiere.- Jeg har vært i skatteetaten i over 30 år, men lar meg stadig overraske over hva vi finner i drosjebransjen, og hvor stort omfanget er, sier Kristiansen.Fire av de 15 som nå er avslørt, var også blant de 341 som ble tatt for skattejuks i 2000-2002.Mohammed Aslam (33), som møter i Oslo tingrett mandag sammen med fire andre drosjejuksere, står alene for 52 millioner kroner. Politiadvokat Ragnvald Brekke i Oslo politidistrikt fikk bokettersynsrapporten av Aslams virksomhet på sin pult torsdag.Fortsatt gjenstår 27 bokettersyn for årene 2003 - 2005. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv