E18-åpning utsatt etter nye tunnelproblemer

Åpningen av den nye E18-strekningen i Vestfold er utsatt på grunn av svakheter i sikkerhetssystemene i de nye tunnelene.

Politikk

Gjennom interne kontroller har Statens vegvesen avdekket ustabilitet i sikkerhetssystemene i tre tunneler som ennå ikke er tatt i bruk.Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) skulle foreta den storstilte åpningen av veistrekningen E18 mellom Kopstad og Gulli i Vestfold tirsdag, men seremonien må nå utsettes på ubestemt tid.- Vi tar først og fremst hensyn til sikkerheten og har derfor tatt denne tunge beslutningen, sier regionveisjef Andreas Setsaa i Statens vegvesen Region sør.- Vi har slitt med å få en stabil drift på systemene. Dessverre har vi ikke lykkes med å løse de mange komplekse tekniske utfordringer som dukket opp i forbindelse med ferdigstillelsen, sier Setsaa.Den nye strekningen har tre tunneler som til sammen utgjør 2.470 meter. Det er installert sikkerhets- og varslingssystem som er koblet opp mot veitrafikksentralen i Porsgrunn, men kontrollen viser at forbindelsen ikke er stabil.Strekningen inngår i utbyggingen av gjennomgående motorvei fra Oslo til Kristiansand.

Nyheter
Næringsliv