Fristes av hivsmittede kvinner

Norske menn lar seg ikke skremme av at åtte av ti gateprostituerte i Nordvest-Russland er smittet av hiv.

Politikk

Norske menn lar seg ikke skremme av at åtte av ti gateprostituerte i Nordvest-Russland er smittet av hiv eller hepatitt C, men lar seg friste av at hyrdestunden er billig.- Jeg har faste kunder som kommer hit fra Norge. I snitt er jeg sammen med én nordmann i uken. De som kommer, er litt opp i årene og sier at det er altfor dyrt å kjøpe sex hjemme i Norge, sier prostituerte Anja (26) til VG.For 80 kroner for en time kan norske menn få sex, men de får også risiko for hivsmitte med på kjøpet.Ifølge hivsenteret Doverie er det om lag 100 aktive gateprostituerte i Murmansk. Hver tiende er hivsmittet. Dessuten har 80 prosent av de prostituerte leversykdommen hepatitt C, som i visse tilfeller kan smitte via seksuell kontakt.Over halvparten av kvinnene er stoffmisbrukere, og mange av dem har i tillegg barn, men har mistet foreldreretten fordi de er prostituerte.De aller fleste som er hivsmittet i Finnmark, er innvandrere fra områder der hivsmitte er utbredt i befolkningen, opplyser Straume.Siden 2001 er det registrert 67 nye tilfeller av hivsmitte i Troms og Finnmark. Åtte av dem har utviklet aids.Straume ber norske menn være forsiktige på reise i utlandet og oppfordrer til kondombruk. (©NTB)

Nyheter
Politikk