København vil kreve miljøvennlige drosjer

København kommune vil utnytte sin posisjon som storkunde og kreve miljøvennlige drosjer.

Politikk

Kommunen vil blant annet stille krav om at bilene kan kjøre minst 17 kilometer på en liter brennstoff.- Drosjesjåfører kjører jo for andre enn kommunen og ved å stille et slikt krav kan vi indirekte påvirke drosjekøringen i hele byen, sier Københavns Teknikk- og Miljøborgermester Klaus Bondam til Berlingske Tidende.Kommunen kjører drosje for 16 millioner kroner årlig og regner med at ønsket om en andel av den potten gir drosjeeiere insentiv nok til å bytte ut store bensinslukende Mercedeser med mer miljøvennlige biler.- De burde stille mer realistiske miljøkrav som tar høyde for komforten for sjåførene. Det er stor forskjell på å kjøre en Fiat Punto og en Mercedes eller BMW, sier formann i Dansk Taxi Råd John Lindbom.Han mener kommunen stiller krav som «kun sykkeldrosjer kan overholde». (©NTB)

Nyheter
Politikk