Mener Storberget skaper uholdbar situasjon

Lederen av Oslo Politiforening mener justisminister Knut Storberget (Ap) har skapt en uholdbar situasjon med sin budsjettkritikk av politidistriktet.

Politikk

- Dette er alvorlig for oss ansatte. Vi kan rett og slett ikke leve med en politimester uten tillit hos landets justisminister, sier leder Sigve Bolstad i Oslo Politiforening til Aftenposten.Det harde utfallet kommer som en reaksjon på at justisminister Knut Storberget nylig uttalte at det ikke kommer på tale å øke budsjettene til politiet i Oslo før politidistriktet utnytter ressursene bedre. Storberget viste til at Oslo-politiet har fått økt sine budsjetter med en halv milliard kroner siden 2000.Bolstad presiserer at politiforeningen har full tillit til politimester Anstein Gjengedal og at de deler hans beskrivelse av ressurssituasjonen i Oslo. Politiforeningen mener at den halve milliarden er spist opp av økte kostnader og utgifter, dels til lønn og generell prisstigning, dels til prosjekter som gjengkriminalitet og menneskehandel og dels til nye metoder som utstrakt bruk av telefonavlytting.Justisminister Storberget avviser overfor Aftenposten at det er noen tillitskrise mellom ham og Gjengedal. Men han bekrefter at en forutsetning for vekst i Oslo-politiets budsjett er at det gjøres nødvendige grep med organisasjonen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv