Ny bydel i Bergen heves en meter

Den nye bydelen i Solheimsviken og på Damsgård i Bergen blir hevet med opptil en meter. Utbyggerne vil hindre at byggene står under vann om noen tiår.

Politikk

- Vi tenker at disse byggene skal stå i 100-150 år. Da må vi ta høyde for at vannet kan stige, og løfte dem noe høyere, sier Bjart Nygaard, administrerende direktør i G.C. Rieber Eiendom, til Bergens Tidende.I disse dager legges fundamentet for neste byggetrinn av Høyteknologisenteret, som skal gi 35.000 nye kvadratmeter med kontor- og forskningslokaler på kaikanten på Marineholmen. Men kaikanten som ble laget for få år siden, er for lav til å møte havnivået som kan bli et faktum om noen tiår. Nye masser med grus og pukk blir derfor kjørt på før byggingen starter.Lenger ute i Damsgårdssundet begynner boligbyggelaget BOB snart byggingen av de første blokkene idet som skal bli en ny bydel med opptil 1000 nye boliger. Også de vil ta sine forholdsregler.- Vi har fått Nansensenteret til å beregne maksimal vannstand de neste 100 årene, og legger gulvet over den. Det betyr at vi måtte heve gulvene med rundt én meter i forhold til kaikanten, forteller Ole H. Kleppe, prosjektleder for Damsgårdssundet i BOB. (©NTB)

Nyheter
Politikk