Kvinnen må sone halvparten av straffen. Den øvrige delen av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år, melder adressa.no.Hun har tilstått å ha svindlet trygdeetaten for nærmere 170.000 kroner. Svindelen ble mulig ved at hun ringte til en lege som hun tidligere hadde vært pasient hos, og fortalt at hun var gravid. Dermed fikk hun engangsstønad på nærmere 35.000 kroner.Like etter tok hun ny kontakt og sa hun ventet tvillinger. Legen skrev ut ny attest, som kvinnen sendte til trygdeetaten for å få stønad. En tredje gang kontaktet hun det samme legekontoret for å si at hun var gravid med trillinger.I retten opplyste kvinnen at hun fikk ideen til svindelen da hun var 25 år gammel og gikk gravid med sitt femte barn i mars 2004.Politiet har ikke innrapportert legen til fylkeslegen. Legen har forklart at han og legekontoret lot seg lure. Rutinene er nå skjerpet inn, og alle pasienter må komme til undersøkelse.Kvinnen klarte også å svindle 80 personer ved å lure folk på internett til å forhåndsbetale for varer som de aldri mottok. Svindelen utgjorde 220.000 kroner. I tillegg opprettet kvinnen telefonabonnement i andres navn og ringte for 35.000 kroner. (©NTB)