BNP er den samlede verdien av de varer og tjenester et land produserer på ett år. I år vil det britiske BNP per innbygger ligge på rundt 23.500 pund eller 248.000 kroner, mot om lag 45.850 dollar eller 245.250 kroner i USA, skriver The Times.- Dette gjenspeiler ikke bare pundets styrke overfor dollaren, men også den rekordlange økonomiske veksten i Storbritannia. Bakgrunnen er også en økning i britenes inntekter siden begynnelsen på 1990-tallet, het det på London-avisens nettsider mandag.Men Financial Times advarer om at velstandsøkningen foreløpig er et papirfenomen.- Storparten av endringen skyldes en svekket dollar. Siden varer og tjenester fortsatt er billigere i USA, har briter flest ennå ikke råd til å leve som amerikanere, skriver finansavisen.Tallene for BNP per person i de to landene stammer fra det respekterte analyseselskapet Oxford Economics. Uansett om britene passerer amerikanerne i 2008 eller ikke, har de siden tidlig på 1990-tallet hentet inn en USA-ledelse på 34 prosent, sier analytikerne. (©NTB)