De to diplomatene Mervyn Patterson og Michael Semple, som arbeider for henholdsvis FN og EU, hadde flere hemmelige møter med Dadullah, opplyser afghanske regjeringskilder til The Sunday Times.Diplomatene forsøkte å overtale Dadullah til å bryte med Taliban og heller danne sitt eget politiske parti og sin egen milits, noe som ville ha vært et kupp for de utenlandske styrkene og deres forsøk på å styrke president Hamid Karzai.En afghansk medarbeider av de to britiske diplomatene fortalte imidlertid afghansk etterretning om de hemmelige møtene. Karzai anklaget dem for å ha gått bak hans rygg og erklærte dem uønsket.Få dager senere led Dadullah en tilsvarende skjebne da han ble kastet ut av Taliban-ledelsen fordi han angivelig nektet å følge ordre.En talsmann for Taliban oppfordret samtidig Dadullahs tilhengere til å vende ham ryggen og fortsette den væpnede kampen uten ham.Dadullah overtok kommandoen over Talibans styrker i Helmand-provinsen da broren mulla Dadullah ble drept i mai 2007.Dadullah hevder nå å ha over 25.000 væpnede menn under sin kommando, og britiske styrker har smertelig fått erfare deres styrke. 27 britiske soldater er drept i Helmand siden Mansoor Dadullah overtok etter broren. (©NTB)