Forsvarsministeren viet mye tid på «det nye Russland» i sitt nyttårsforedrag i Oslo Militære Samfund mandag kveld. Hun trakk fram episoden i Nordsjøen rett før jul, da et russisk hangarskip satte i gang en marineøvelse midt blant norske oljeplattformer.- Et eksempel på hvordan man ikke bidrar til godt naboskap, sa Strøm-Erichsen i foredraget sitt.Hun påpekte Russlands fornyede evne til maktutøvelse i regionen, og framhevet den sterkt økte aktiviteten til russiske krigsfly utenfor norskekysten. I fjor ble det observert 88 russiske fly utenfor kystlinjen, mot bare 14 året fjor.- Antallet flyginger i fjor var omtrent like mange som totalt de ti foregående årene, sa forsvarsministeren til NTB da hun hadde avsluttet foredraget.Ikke siden sovjettiden har den russiske, militære flyaktiviteten vært tilsvarende. (©NTB)