Skal man bruke tallene som pekepinn, er det et dystert håp for framtidens akademikere i matematikk. Rundt 250 studenter møtte til eksamen i Matt1000, et innføringskurs i matematikk ved Universitetet i Oslo.Kurset er tilrettelagt studenter med ulike fagretninger og skal gi grunnleggende kunnskaper i matematikk. Men det som skulle ha vært grunnleggende, ble for vanskelig for 49 prosent av studentene. De strøk. 51 prosent fikk bestått, men de har liten grunn til å skryte, skriver Aftenposten.Blant dem som fikk ståkarakter, var nemlig gjennomsnittskarakteren D. A er beste karakter, og F er stryk. Ingen fikk A.- Strykprosenten bør ikke ligge på 50 prosent. Dette må vi gå inn og se på, sier dekan Knut Fægri ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo.Han mener årsaken til det dårlige resultatet kan være manglende forkunnskaper hos studentene. (©NTB)