Israelsk etterretning er derfor enige med sine amerikanske kolleger, som i en rapport i desember konkluderte med at iranerne «med høy grad av sikkerhet» stanset sitt atomvåpenprogram i 2003.Den amerikanske etterretningsrapporten ble ikke godt mottatt i Det hvite hus, som i lengre tid har forsøkt å overbevise verden om at iranerne i hemmelighet utvikler atomvåpen.Israels forsvarsminister Ehud Barak avfeide den amerikanske rapporten da den ble lagt fram og hevdet at det var knyttet stor usikkerhet til konklusjonene.Barak tok feil- Det virker som om Iran stanset sitt militære atomvåpenprogram for en periode i 2003, men etter det vi kjenner til er det trolig gjenopptatt, sa Barak.Dette avvises nå av israelsk etterretning, som ikke har noen beviser for at iranerne fører verden bak lyset, skriver Israels største avis Yedioth Ahronoth i sin nettutgave.Statsminister Ehud Olmert samlet i helgen utenriksminister Tzipi Livni, forsvarsminister Ehud Barak og lederne for de israelske etterretningsorganisasjonene på sitt kontor, for å diskutere Iran-spørsmålet foran president George W. Bushs besøk denne uka.