Dermed er første runde i USAs ti måneder lange valgmaraton avgjort.De to får dermed et ekstra puff foran neste runde i nominasjonskampen, som er i New Hampshire allerede 8. januar.Baptistpastoren Mike Huckabee, tidligere guvernør i Arkansas, red på en bølge av støtte fra evangeliske kristne og vant en klar seier over tidligere Massachusetts-guvernør Mitt Romney, til tross for sin sparsommelige valgkampanje.Romney, som har brukt mange millioner på valgkampen i Iowa, lovte å fortsette kampen i New Hampshire.Senator Barack Obama fikk nesten 37 prosent av stemmene fra demokratenes valgmøter, mens Hillary Clinton og John Edwards begge lå an til å få rundt 30 prosent da 85 prosent av stemmene var talt opp.Iowas demokratiske og republikanske velgere var de første til å kåre sine kandidater til å bli USAs neste president. Det skjedde på rundt 1.800 nominasjonsmøter i skoler, biblioteker, kommunehus og andre forsamlingslokaler torsdag kveld, natt til fredag norsk tid. (©NTB)