Milliardær Stein Erik Hagen og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ble nærmest tvunget til et møte med pressen i en pause på NHOs årskonferanse i Oslo tirsdag hvor de begge deltok. Stemningen var en smule spent mellom de to under det korte og improviserte toppmøtet.Hagen forsvarte noen av sine uttalelser om den rødgrønne regjeringen, samtidig som han også modererte flere av dem. Hagen har blant annet sagt at han synes Norge har en svak statsminister og en sterk finansminister.- Det jeg mener er at Stoltenberg har vært for svak i forhold til en del saker mot SV og Kristin Halvorsen. Etter min mening burde han vært sterkere på Arbeiderpartiets politikk, sa Hagen.
Vil utdype
Hagen understreket at han gjerne vil ta en ordentlig og grundig debatt med Stoltenberg om skattepolitikk og utdanning hvor han stiller forberedt.- Ja, det syns jeg at du skal. For når du går ut offentlig og angriper så til de grader det jeg og min regjering står for, må du også kunne ta en debatt med meg i det offentlige rom, sa Stoltenberg.- Ja, det skal jeg, svarte en noe spak Hagen. Han gjentok at han ikke tror at han og statsministeren er så uenige når det kommer til stykket:- Jeg må bare få utdypet mine synspunkter, sa Hagen.Stoltenberg understreket flere ganger at Hagens påstander om at det går stadig dårligere for Norge, er helt feil:- Vi har aldri hatt en høyere privat verdiskapning enn i dag. Og det uroer meg at Hagen sier at han ønsker større forskjeller mellom folk. (©NTB)