Investor Øystein Stray Spetalen går til privat søksmål mot Dagbladet as, Anne Aasheim, Roy Wahlstrøm og Tore Bergsaker etter at han av avisen ble fremstilt som rabiat på et utested i Oslo, skriver VG. Spetalen krever at de betaler en oppreisning på inntil én million og femti tusen kroner.- Det oppslaget har vært en stor belastning for meg og dem rundt meg. Det var løgnaktig, og derfor mener jeg de må stå til rette for det i en rettssak, sier han til VG.Får Spetalen det som han vil, skal pengene brukes til å hjelpe andre personer som føler seg som medieoffer.- Da kommer jeg til å bruke de pengene, pluss egne midler i tillegg, til å opprette et fond slik at folk som føler seg urettferdig behandlet av mediene kan søke om økonomisk støtte til å få gjennomført en prosess, slik at de kan få frem hva som faktisk er skjedd, sier han, ifølge VG.