Valglokalene åpnet klokka fem norsk tid, og stenger tolv timer senere. President Saakasjvili ligger an til å få flest stemmer, men meningsmålingene spriker, og det er uklart om han vil få nok stemmer til å vinne i første valgomgang.Opposisjonen beskylder presidenten for å ha manipulert valget på forhånd og har truet med nye gateprotester om regelbruddene fortsetter.Det var nettopp langvarige gateprotester som i november presset Saakasjvili til å skrive ut nyvalg. Valget er et forsøk på å gjenopprette presidentens demokratiske troverdighet, etter at han beordret ut store sikkerhetsstyrker for å slå ned opposisjonens demonstrasjoner. Han innførte også en ni dager lang unntakstilstand og stengte den største, kritiske TV-kanalen.Saakasjvili er sterkt vestorientert, men mange georgiere sier at han bare er demokrat i ord og i praksis styrer like autoritært som sine forgjengere.