Bompenger til veier og kollektivtransport

Den nye bompenge-ordningen for Oslo-området gjør det ifølge samferdselsministeren mulig å finansiere både ny kollektivtransport og eksisterende og nye veiplaner.

Scanpix / Scanpix
Politikk

I statsråd fredag ble det foreslått en ordning med å kreve inn bompenger til delvis finansiering av Oslopakke 3, trinn 1. Tidligere er det foreslått at bompengesatsene skal økes fra 20 til 25 kroner.Forslaget fra regjeringen, som statsråd Liv Signe Navarsete (Sp) presenterte på Stortinget T-banestasjon fredag morgen, følger opp det tverrpolitiske vedtaket i Oslo kommune og Akershus fylkeskommune. Den nye bompengeordningen skal erstatte dagens Oslopakke 1 og 2. Oslopakke 3, som også inneholder et trinn 2, skal gjennomføres over en periode på 20 år, og har en foreslått økonomisk ramme på 54 milliarder kroner. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv