EU-ambassadør klima-refser Haga

EUs ambassadør i Norge reagerer sterkt på statsråd Åslaug Hagas (Sp) kritikk av EUs klimapolitikk.

Politikk

Olje- og energiminister Hagas uttalelser til Nationen om at Norge ligger langt foran EU i klimapolitikken og at EU ikke er en plogspiss i klimakampen, slik hennes regjeringskolleger Erik Solheim (SV) og statsminister Jens Stoltenberg (A) har uttalt, vekker oppsikt i EU.EU-ambassadør i Norge Percy Westerlund reagerer sterkt:- Utspillet er oppsiktsvekkende. Det finnes en tone i dette som ikke stemmer med relasjonen mellom EU og Norge. Det er trist at hun kommer med et slikt utspill når EU og Norge er de nærmeste allierte i klimasaken, sier han til Nationen.Haga har blant annet uttalt at Norge ligger langt foran EU på områder som fornybar energi, biodrivstoff, oppfyllelse av Kyoto-avtalen, regnskogsfond og statlige midler til CO2-håndtering.- Norge er ambisiøse, men det er meningsløst å skape slike motsetninger. Norge og EU er blant dem som jobber mest med klimautfordringen sier Westerlund.På spørsmål om utspillet kan skade Norges relasjon til EU, sier han at det i hvert fall ikke er et bidrag til på styrke relasjonen.- Dette var unødvendig. Haga prøver å skape en konflikt på et område der vi jobber tett. Det er helt ubegripelig. Jeg tror ikke dette er til gagn for samarbeidet, sier Westerlund.Han beskriver det som «helt meningsløst» å fremstille det som en konkurranse mellom EU og Norge i klimapolitikken og legger til at det er vanskelig å forstå Hagas utspill som noe annet enn indremedisin for Senterpartiet og nei-siden. (©NTB)

Nyheter
Politikk