Hjermann venter å bli bedt om å fortsette

Reidar Hjermann venter at han vil bli spurt om å fortsette som barneombud etter at Ida Hjort Kraby trakk seg.

Politikk

Det vil være naturlig at han får en forespørsel, mener han.- Jeg sto jo som nummer to på innstillingslisten, og regner med at jeg blir kontaktet av regjeringen på fredag, sier Hjermann til NTB.AvventerHan vil ikke kommentere om han vil takke ja til et eventuelt tilbud om å gå inn i en ny åremålsperiode.- Det vil jeg svare på når den tiden kommer, sier han.Regjeringen kan også bestemme seg for å utlyse stillingen på nytt. Hjermann er ikke sikker på om han vil gå gjennom en søknadsprosess en gang til.- Jeg søkte jo på en ny åremålsperiode, så jeg var jo interessert i å fortsette. Slik som situasjonen er nå, vil jeg avvente, sier han.- Rask avklaringUtviklingen de siste dagene har skapt uro for barneombudets arbeid, mener han. Torsdag trakk både det nyutnevnte barneombudet og barne- og likestillingsministeren seg.- Jeg håper at det er slutten på en prosess som har tatt mye oppmerksomhet fra viktig arbeid. Og jeg håper at vi nå får en rask avklaring på hvem som skal få stillingen, sier han.Han imøteser kritikken som har kommet mot ham.- Det er mange saker vi ikke har fått gjort, som vi gjerne skulle jobbet mer med. Arbeidet som barneombud er en prioriteringssak fra dag til dag, sier han. (©NTB)

Nyheter
Politikk