Kollektiv-anbud rammer Distrikts-Norge

Overgangen til anbud på kollektivtransport har ført til mer kollektivsatsing i byene, og mindre på bygda, viser en ny rapport.

Politikk

De siste årene er det byene som har vunnet kampen om kollektivkronene, skriver Nationen. Det kommer fram i en rapport Transportøkonomisk institutt legger fram torsdag.Rapporten viser dessuten at den største vridningen har funnet sted i fylker der man benytter seg av anbud. I disse fylkene blir befolkningstette områder klart prioritert, mens bygdene i større grad blir rammet av tilbudskutt.Statssekretær Erik Lahnstein (Sp) i Samferdselsdepartementet sier at departementet har bestilt en rapport om dette temaet fordi man ønsker å få et faglig basert grunnlag for kollektivdebatten og satsingen framover.- Tidligere rapporter har for eksempel vist at utsetting på anbud har ført til at selskapene har tjent penger. Baksiden av medaljen har vært at en del folk har blitt støtt ut av arbeidslivet. Vi ønsker å se om anbudspolitikken har andre utgifter som samfunnet likevel må betale, sier Lahnstein. (©NTB)

Nyheter
Politikk