Målungdom vil ha nynorske tekster på kino

Norsk Målungdom vil ha nynorsk teksting inn i norske kinoer.

Politikk

Denne uka demonstrerer de over hele landet for å få Ivar Aasens arv opp på lerretet. Med et laken påmalt teksten «Nynorsk teksting NO» og en hjemmesnekret fane hvor det står «Eg ventar på ein film med nynorsk teksting» stilte en gjeng ungdommer seg opp foran kulturhuset Sølvberget i Stavanger lørdag kveld.De vil ha minst én film med nynorsk tekst for kampanjen er over.- Det er flere grunner til at vi ønsker nynorsk teksting på kino. For det første vil vi at nordmenn skal få møte språket sitt i samfunnet og i hverdagen. Nynorsk skal være noe nordmenn møter over alt., sier Bror Magnus Sviland Strand fra Målungdommens siddislag til aftenbladet.no.Målungdommen sentralt har kalt flere kinosjefer inn til møte om temaet. Lørdag var det aksjoner i Bergen og Egersund i tillegg til Stavanger. (©NTB)

Nyheter
Politikk