Vil likestille homo- og heterofile

Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa sier ja til å likestille homofile med heterofile i forslaget til ny ekteskapslov som regjeringen skal legge fram.

Foto: Scanpix Falch, Knut
Politikk

Meltveit Kleppa sier til NRK at det har vært en lang og smertefull prosess før hun endelig bestemte seg. Hun opplyser at hun har hatt mange og lange samtaler med sin homofile sønn om spørsmålet.Meltveit Kleppa går nå også inn for at homofile skal vurderes på lik linje med heterofile i spørsmålet om adopsjon. Hun har ikke tatt noe standpunkt når det gjelder assistert befruktning. Hun mener verdien av slik hjelp er overdrevet, og at det ofte oppleves som et press for kvinnen.Ifølge Soria Moria-erklæringen stilles Senterpartiets representanter på Stortinget fritt under avstemningen av den nye ekteskapsloven. Meltveit Kleppa har bakgrunn fra indremisjonsmiljøet på Vestlandet, og hun håper at velgerne hennes i Rogaland vil respektere standpunktet hennes om å likestille homo- og heterofile.Regjeringen skal trolig legge fram forslaget til ny ekteskapslov i løpet av neste uke. (©NTB)

Nyheter
Politikk