<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frp større enn Høyre i Oslo

For første gang på nesten ti år er Frp større enn Høyre i Oslo. Viktig i kampen om hegemoniet på høyresiden, mener valgforsker Bernt Aardal.

    Publisert 7. mars 2008 kl. 14.14
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 131 ord

    Oppslutningen på 21 prosent på målingen Respons har gjort for Aften er bedre enn Frp noen gang har gjort det på et valg i Oslo. Høyre får 19,8 prosent på målingen, mens Arbeiderpartiet fortsatt er det klart største partiet i hovedstaden med støtte fra 30,2 prosent av velgerne.Valgforsker Bernt Aardal synes rollebyttet mellom Høyre og Frp er interessant av to grunner.- Kampen om hovedstaden er viktig for partiene. Og det er viktig for Høyre å markere at de er større enn Frp, ikke minst i forbindelse med et mulig regjeringssamarbeid blir styrkeforholdet avgjørende, sier Aardal.Venstre og SV er nesten jevnstore på denne målingen med en oppslutning på henholdsvis 10,6 og 10,1 prosent.Rødt har støtte fra 3,6 prosent av de spurte. KrF får 2,1 prosent, mens Senterpartiet får 1,1 prosents oppslutning. (©NTB)