Anbefaler polititjenestemenn å skaffe bonuskort

Ledelsen i Politiets utlendingsenhet anbefaler polititjenestemenn å skaffe seg bonuskort hos flyselskapene, men presiserer at bonuspoengene ikke skal dekke private reiser.

Foto: Scanpix
Politikk
Fredag skrev Dagsavisen at politifolk som eskorterer utlendinger ut av landet skal ha brukt tjenestereisene til å opparbeide seg svært gunstige bonusavtaler hos flyselskapene. De opptjente bonuspoengene og storreisefordelene har de brukt til å dekke ferieutgifter for seg og sine familier.Sjefen for Politiets utlendingsenhet, Ingrid Wirum, sier til Dagsavisen at bonuspoengene kun skal brukes for å gjøre arbeidssituasjonen enklere og mest mulig effektiv for politifolkene når de eskorterer utlendinger ut av Norge.- Fordelene kan være prioritet med hensyn til plass, økt volum på bagasje, oppgradering av billetter og slike ting. Men bonuskortene skal ikke brukes til å dekke private reiser, understreker Ingrid Wirum.2.187 utlendinger fra 109 forskjellige land ble tvangsreturnert fra Norge i fjor.Spesialenheten for politisaker har nå satt i gang etterforskning