- Dette er verre enn Ramin-Osmundsen-saken, for her ble ikke stillingen utlyst en gang, sier Borgen til Finansavisen.Sakens bakgrunn er at Eli Arnstad i november i fjor gikk på dagen som Enova-sjef etter en arbeidsmiljøstrid. Tre uker senere hyret olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) Arnstad som konsulent. Arnstad får opptil 450.000 kroner for jobben, som innebærer arbeid én dag per uke.Haga innrømmet fredag overfor Dagens Næringsliv at avtalen strider med lov om offentlige anskaffelser. Hun sier at kontrakten ikke innebærer noen form for vennetjeneste. Arnstad har tidligere vært stortingsrepresentant for Senterpartiet.Borgen, som bruker hverdagen til å bekjempe korrupsjon, liker ikke det han får se for tiden, og sier han får dårlig smak i munnen av ansettelseskammeraderi. Han tror ikke det nødvendigvis er bindinger mellom Haga og Arnstad i denne saken, men viser til at folk flest stiller spørsmål om det kan ha vært bindinger som påvirket ansettelsen.Politisk kommentator Aslak Bonde i politiskanalyse.no tenkte umiddelbart på vennetjeneste da han ble kjent med saken, og kaller Senterpartiet for et hestehandlerparti. (©NTB)Eli Arnstad. Foto: Scanpix