Fagforeningene gikk til det uvanlige skritt å bryte forhandlingene i god tid før fristen ville gått ut, natt til 1. mai.Forhandlingslederne i LO Stat, YS Stat og Unio Stat begrunner bruddet med for lite penger, for dårlig profil, for lite til kvinner og ingen løsning i AFP-saken.- Vi er svært provosert over de signalene vi fikk fra staten. Vi beklager at vi ikke ser noen annen løsning enn å bryte forhandlingene. Staten viser ingen vilje til å komme oss i møte på noen av våre prioriterte krav. Tvert imot slår staten hånden av kjernegruppene som skaper en velfungerende offentlig sektor, sier LO Stat-leder Morten Øye, YS Stat-leder Pål R. Arnesen og Unio Stat-leder Arne Johannessen i en pressemelding.Tariffoppgjøret i staten går nå til mekling. Dermed får riksmeklingsmann Svein Longva oppgaven med å finne en løsning for de tre hovedsammenslutningene som har til sammen rundt 100.000 medlemmer i staten. (©NTB)