Ifølge Kripos kan mange av vietnameserne som er siktet i cannabissakene den siste tiden, være smuglet inn i Norge kun for å dyrke plantene.- Jeg kan bekrefte at flere av de siktede ikke har lovlig opphold her i landet. Ut over det ønsker jeg ikke å kommentere opplysningene i saken, sier politiadvokat Hilde Bøch Høyer i Follo politidistrikt til VG.En av gartnerne, en 32 år gammel mann fra Vietnam, har i politiavhør innrømmet å ha dyrket over 400 cannabisplanter på en gård i Enebakk i Akershus. Mannen hevder ifølge avisen at han ble smuglet fra Vietnam via Laos og Kambodsja, før han endte opp i Enebakk etter først å ha vært innom Russland og Tyskland. I hvert land skal han ha fått nye reisedokumenter fra smuglerne. Mannen sier han har måttet betale flere tusen dollar til menneskesmuglerne for å få komme til Norge.De siste fire årene har 32-åringen oppholdt seg ulovlig i Norge. I Vietnam jobbet han som bonde.Mannens forsvarer, advokat Kirsten Sigmond, bekrefter at 32-åringen kom til Norge ved hjelp av menneskesmuglere. (©NTB)