- De fleste vil angre på store lån

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen uttaler seg om hvordan renten vil påvirke økonomien din.

Foto: HegnarOnline
Politikk

I går hevet Svein Gjedrem styringsrenten med 25 basispunkter til 5,5 prosent. Som HegnarOnline tidligere meldte, før hevingen av styringsrenten, kan de dyreste boliglånene i DnB NOR, Norges største bank, ha så mye som 8,11 prosent i renteutgifter.7,5 og oppover Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen mener den gjennomsnittlige lånetaker kan regne med 7,5 prosent eller høyere i renteutgifter på boliglånene sine, ifølge Dagens Næringsliv.- De fleste vil nok klare det, men de fleste vil angre på at de tok opp så stort lån, forteller han avisen.Hva Andreassen mener med "klare det", er uvisst, men HegnarOnline håpe han mener "beholde huset", ikke bare "overleve".Se Andreassen på gårsdagens HegnarOnlineTV-sending her.De yngste får det verstKredittilsynet har beregninger som viser at ufattelige 279.000 husholdninger vil oppleve en skvis som følge av renteutgifter. Det vil si at de bruker i overkant av 30 prosent av pengene sine på renteutgifter.Kristin Halvorsen mener norske forbrukere ikke har latt seg overtale til store lån, på gunstigere renter. - Jeg regner med at de aller fleste har nøye vurdert hvor mye lån de kan tåle, sier hun til Dagens Næringsliv.

Nyheter
Næringsliv