Dyre konsulentråd i Næringsdepartementet

Næringsminister Dag Terje Andersen brukte 270.000 kroner dagen på konsulentråd om Hydro-opsjoner i fjor sommer.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Politikk

Sluttregningen kom på 1,9 millioner kroner for sju dagers intens konsulentbruk. Pengene gikk til to advokatfirmaer i Oslo.Millionkontraktene ble inngått uten noen anbudsrunde og bryter dermed med hovedregelen i lov om offentlige anskaffelser. Begrunnelsen for å droppe anbud var at man hadde dårlig tid, skriver Aftenposten.Næringsminister Dag Terje Andersen sier i en kommentar til NTB at han er overrasket over at denne saken kommer opp igjen nå.- Den skulle være vel kjent, jeg har redegjort for den blant annet i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, sier Andersen.- Jeg har ansvaret for at saker som blir behandlet innenfor mitt område blir så godt opplyst som mulig, og da er vi avhengige av de beste rådgiverne. Men jeg er helt enig i at advokater er dyre, sier statsråden til NTB.Saken som førte til innleie av konsulentene, gjaldt opsjoner til Hydro-sjef Eivind Reiten og andre Hydro-direktører. Saken endte med at styreleder Jan Reinås i Hydro gikk av. (©NTB)

Nyheter
Politikk