Kvinnen hadde vært på ferie i Thailand, der hun ble stukket av mygg. Noen dager etter at hun kom hjem til Norge, begynte hun å føle seg dårlig, og kontaktet lege. Symptomene ble tolket som influensa, skriver VG.Den 52 år gamle kvinnen ble kort tid senere akutt sykere og ringte til legevakten i Kristiansand. Verken AMK-sentralen, legevakten eller sykehuset skal ifølge de foreløpige opplysningene ha reagert på at tilstanden kunne være livstruende, før det var for sent.I all hast ble kvinnen sendt til Sørlandet sykehus Kristiansand. Da var tilstanden svært alvorlig, og hun døde i midten av mars.Helsetilsynet i Vest-Agder har nå innledet gransking.- Leger som behandler pasienter som har vært i den delen av verden, skal tenke på denne typen sykdom når pasienten har hatt langvarig influensa. Kvinnen hadde hatt symptomer i en drøy uke, men det er for tidlig å si noe om dette burde vært oppdaget. Det er også viktig for reisende i denne delen av verden ikke bare å tenke på malaria, men denguefeber, sier fylkeslege Kristian Hagestad.Denguefeber er ikke meldepliktig, ifølge Folkehelseinstituttet. Fra før er det kun ett kjent tilfelle med dødelig utgang. Det var en kvinne i 30-årene som i 2005 døde etter en ferie i Mexico.Overlege Bjørn Iversen ved Folkehelsa antar at fem til ti nordmenn smittes av denguefeber hvert år. (©NTB)