Høyre stuper - Frp i ryggen på Ap

Høyre taper 4,7 prosentpoeng og er nå nede i en oppslutning på 12,6 prosent i en ny meningsmåling. Erna tviler på tallene.

Foto: Scanpix
Politikk

Fremskrittspartiet får 26,8 prosent, fram 1,3 prosentpoeng, mens Arbeiderpartiet er størst med 28,9 prosent, en framgang på 0,4 prosentpoeng. Det kommer fram i målingen Norstat har gjort for Vårt Land i april.Høyre-leder Erna Solberg sier i en kommentar til målingen at det er helt uaktuelt å gå i regjering om valgresultatet skulle bli så dårlig ved neste års stortingsvalg.-12,6 prosent er for lite til å delta i noen regjering, sier hun og legger til at hun tviler på tallene.- Det er litt spesielt å få en måling på 12,6 prosent når vi i mars hadde 22 prosent på en måling i Dagbladet, sier Solberg.Sentrumspartiene går alle fram på målingen, og KrF gjør det best av dem med en framgang på 2,3 prosentpoeng til 8,3 prosent. Senterpartiet får 6,1 prosent på målingen, fram 1,3 prosentpoeng, mens Venstre har 7,2 prosent av velgerne i ryggen, fram 0,6 prosentpoeng.SV går også noe fram. Partiet har en oppslutning på 7,4 prosent, fram 0,4.Målingen er utført mellom 8. og 13. april. 1.000 personer er intervjuet. (©NTB)

Nyheter
Politikk